13:40 29.04.2022

Двоє жителів Київщини співпрацювали з окупантами та вбили за їхнім наказом двох цивільних – прокуратура

1 хв читати

Двоє жителів Київської області під час окупації співпрацювали з російськими військовослужбовцями та розстріляли двох місцевих цивільних у Броварському районі, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, у період тимчасової окупації с. Залісся Броварського району Київської області підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями збройних сил РФ. Отримавши від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, вони здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району. Озброєні зрадники перевіряли документи в місцевих жителів", - ідеться у повідомленні прокуратури, розміщеному у п'ятницю в телеграм-каналі відомства.

У прокуратурі наголошують, що 11 березня, виконуючи злочинні накази російських військовослужбовців з метою залякування людей, колаборанти відкрили вогонь з автоматичної зброї у двох мирних жителів смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень постраждалі померли на місці.

Колаборантам повідомлено про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12, ч. 2, ст.263 КК України).

Досудове розслідування проводить Броварське райуправління ГУНП у Київській області.

a/3896

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА