17:20 29.04.2022

Підрозділи військ РФ влаштували перестрілку між собою на Херсонщині – ГУР

2 хв читати

Російські підрозділи з Чечні та Бурятії влаштували стрілянину між собою в окупованому с. Киселівка (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області), повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Причини міжетнічного конфлікту полягають у небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправності" умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись у тилу виключно як "загороджувальні загони". Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Ще однією причиною конфлікту зазначена нерівномірність розподілу награбованого. Основний "зиск" від мародерства отримують ті самі чеченці.

У нічній перестрілці взяли участь більш як по 50 людей з кожного боку. Точна кількість поранених та загиблих невідома.

Також через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів ЗС РФ в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни скаржаться місцевим жителям на обман під час підписання контрактів та отримання згоди на участь у бойових діях.

"З'ясувалося, що російським контрактникам була обіцяна операція за "кримським сценарієм". Тобто відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби. Побачивши реальну картину, багато росіян відмовилися вести подальшу службу", - зазначають у ГУР Міноборони України.

Зазначено, що до вирішення виниклого конфлікту було залучено співробітників ФСБ. Частину військовослужбовців після допитів відвезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА