21:21 29.04.2022

Україна розраховує на Міжнародний трибунал над російськими злочинцями, але ми маємо людей, які їх шукатимуть самі - Зеленський

2 хв читати
Україна розраховує на Міжнародний трибунал над російськими злочинцями, але ми маємо людей, які їх шукатимуть самі - Зеленський

Україна розраховує на Міжнародний трибунал над російськими військовими злочинцями, однак є багато українців, які шукатимуть російських солдатів самі, упевнений президент України Володимир Зеленський.

"Ми знаємо, що трибунал довгий, але ми точно знаємо історію фашизму, нацизму, знаємо історію Ізраїлю та Югославії. Ми знаємо, що ці кроки довгі, і терпіння у людей не вистачить, а іноді так буває, що й життя сімей не вистачає…Ми наполягатимемо на міжнародному трибуналі. Будуть люди – будуть вироки. Це питання часу", - розповів Зеленський в інтерв'ю польським ЗМІ у Києві.

Водночас, за словами глави держави, після всіх скоєних російською армією воєнних злочинів, є багато українців, які самостійно шукатимуть призвідників для "помсти, справедливої помсти".

"Я знаю, що в нашому суспільстві є люди, які шукатимуть усіх їх. Я знаю. І тут нічого не зробиш. І це ніяка не загроза. Я вам це говорю відверто, як батько, як чоловік. Я знаю, що у нас в Україні таких людей дуже багато. Як наші люди боролися, вони вже довели, що їх багато. Тому хтось чекатиме міжнародного суду, а хтось чекатиме, як то кажуть, ночі", - сказав він.

При цьому Зеленський наголосив, що "одна помста все одно забудеться, а історична справедливість має бути".

"(Люди – ІФ) не повинні говорити, що ми не будемо нічого (трибуналу – ІФ) чекати і мститимемося. Воно так не вийде, тому що історична має бути справедливість. Одне вбивство чи одна помста – вони все одно забудуться. А історично, коли міжнародна спільнота, суд, трибунал ухвалюють вирок людям, військово-політичному керівництву загарбницької держави – це дуже важливо. Іноді, вибачте, це важливіше, ніж помста", - зазначив він.

"Бо історично цього ніхто не пробачить, у книгах це має залишитися. Це має передаватися поколінням, щоб такі речі не повторювалися. Тому що це має бути образливим для народу та держави, які брали у цьому участь. Навіть для наступних поколінь. Як і з Німеччиною. Вони це відчувають. Сучасні німці, звичайно, ні до чого, ми це розуміємо, але вони все одно відчувають, що мають відношення до цієї історичної відповідальності. Це важливо", - резюмував президент.

Джерело: https://t.me/OP_UA/6420

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА