08:21 30.04.2022

Китай вивів на орбіту п'ять супутників дистанційного зондування

2 хв читати
Китай вивів на орбіту п'ять супутників дистанційного зондування

Китай вивів на навколоземну орбіту п'ять супутників серії Цзилінь-1 Гаофень-03D для дистанційного зондування поверхні планети, повідомила в суботу Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC).

За даними відомства, запуск було здійснено з перемодифікованої під плавний космодром баржі в Жовтому морі.

"30 квітня об 11:30 за місцевим часом (6:30 за Києвом) ракета-носій "Чанчжен-11" стартувала з китайської території південних вод Жовтого моря та успішно вивела на намічену орбіту супутникові апарати серії "Цзилінь-1 Гаофен", запуск визнано цілком успішним", - йдеться у повідомленні CASC.

Загалом на орбіту було відправлено п'ять оптичних супутників дистанційного зондування. За даними корпорації, апарати розробили компанія Changguang Satellite Technology. Їхнє основне завдання - фото та відеозйомка земної поверхні за допомогою формування зображень у високій якості за допомогою датчика з постійним скануванням.

За даними розробників, апарати серії "Цзилінь-1 Гаофень" мають інструментарій для зйомки земної поверхні у високій якості і можуть отримувати гіперспектральні дані для спостереження за довкіллям і природними ресурсами.

Загалом до супутникового угруповання "Цзилінь-1", за планом компанії-замовника Changguang Satellite Technology, увійдуть 138 апаратів.

Твердопаливна ракета-носій "Чанчжен-11" використовується переважно для виведення корисного навантаження на сонячно-синхронну та низьку навколоземну орбіти. До сьогодні ракети "Чанчжен-11" було запущено 13 разів, тричі з плавного космодрому, під час цих запусків на орбіту було виведено 58 супутників. Планується, що цього року буде здійснено ще від одного до трьох запусків із акваторії Жовтого моря.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА