17:38 30.04.2022

Влада Маріуполя та керівники музеїв міста не захотіли евакуювати експозиції, доки це було можливо - Ткаченко

1 хв читати
Влада Маріуполя та керівники музеїв міста не захотіли евакуювати експозиції, доки це було можливо - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що влада Маріуполя та керівники музеїв міста не захотіли евакуювати експозиції, доки це було можливо.

Як розповів міністр в ефірі національного телемарафону в суботу вдень, є протокол, за яким діє влада для збереження музейних та культурних цінностей, і там, де це було можливо, таку роботу провели.

"У тих місцях, де відбувалося швидке захоплення, таких як Чернігів чи Херсонська область, це зробити було практично неможливо з першого дня. Хоча певні розмови щодо Маріуполя у нас були напередодні із керівниками міста та цих музеїв. На жаль, нам не вдалося переконати їх щодо евакуації (експонатів – ІФ)", - наголосив Ткаченко.

Також міністр заявив, що має запитання до директора муніципального музею, яка "так хоробро віддавала цінності для вивезення з Маріуполя".

Як повідомлялося, раніше Ткаченко заявив, що російські війська викрадають архівні та культурні фонди маріупольських музеїв.

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення Росії в Україну врахувати факти розграбування російськими окупантами музеїв Маріуполя та переміщення музейних експонатів до Донецька.

Зокрема, за її словами, окупанти викрали понад 2 тисячі об'єктів із Музею краєзнавства, Художнього музею ім. Куїнджі та Музею медальєрного мистецтва Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА