07:54 01.05.2022

Протимінна група НАТО провела навчання з ВМС Фінляндії

1 хв читати
Протимінна група НАТО провела навчання з ВМС Фінляндії

Перша протимінна група НАТО завершила в суботу навчання з кораблями військово-морських сил Фінляндії.

Як повідомили "Інтерфаксу" у пресслужбі головного штабу сил оборони Естонії, кораблі НАТО цього тижня відвідали порт Турку в Фінляндії, після чого естонські, латвійські та голландські кораблі розпочали спільні навчання з фінськими військово-морськими тральщиками Purunpaa та Vahterpaa.

Спільні навчання тривали три дні, протягом яких здійснювалося маневрування кораблів, бойове прикриття та зв'язок.

Командувач естонськими силами оборони генерал-лейтенант Мартін Херем відвідав усі кораблі, що брали участь у навчаннях, ознайомився з їхніми екіпажами, технікою та завданнями.

Командування та більшість протимінної групи НАТО укомплектовані військово-морськими силами. У ній також бере участь на підставі шестимісячної ротації тральщик ВМС Естонії Sakala.

Постійна протимінна група НАТО (SNMCMG1) є однією із чотирьох груп кораблів під командуванням військово-морських сил НАТО і набуває чинності для швидкого реагування альянсу.

Вона складається переважно із тральщиків союзників і бере участь у навчаннях різних країнах.

Фінляндія не є членом НАТО, але останнім часом активно взаємодіє з ним. Як повідомила в суботу фінська газета Ilta Sanomat, наразі у парламенті обговорюється питання про вступ країни до НАТО, після чого президент Саулі Нііністьо (Sauli Niinisto) ухвалить рішення про можливе членство. За даними видання, це може статися до 12 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА