17:11 02.05.2022

Розпочалося голосування за варіанти перейменування п'яти станцій київського метро, воно триватиме до 9 травня

2 хв читати
Розпочалося голосування за варіанти перейменування п'яти станцій київського метро, воно триватиме до 9 травня

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський повідомив про початок голосування за назви п'яти станцій столичної підземки, які було запропоновано перейменувати у межах дерусифікації.

"Перший етап збору пропозицій для перейменування п'яти станцій метрополітену завершено. Загалом свої ідеї подали 18 812 охочих. Наразі для наступного етапу рейтингування відібрано по п'ять найпопулярніших варіантів для кожної станції", - написав Брагінський на своїй сторінці у фейсбуці у понеділок.

За його словами, голосування триватиме за посиланням

"Другий етап онлайн голосування триватиме до 9 травня. Після цього результати будуть опрацьовані та направлені до Київської міської ради. Свій висновок також підготує фахова комісія з питань найменувань", - повідомив начальник "Київського метрополітену".

За словами Брагінського, серед варіантів, що надійшли для перейменування станції, "Мінська" - "Варшавська" та "Вишгородська", для "Героїв Дніпра" - "Героїв Маріуполя" або "Героїв України", для "Дружби народів" - "Ботанічна" та "Європейська", для "площі Льва Толстого" - "Василя Стуса" або "Ліни Костенко", для "Берестейської" - "Бучанська" та "Ірпінська".

Доступні інші варіанти, при цьому учасник голосування має обов'язково обрати один із них. Для станцій "Берестейська", "Мінська" та "Героїв Дніпра" доступний варіант збереження нинішньої назви, для станцій "Площа Льва Толстого" та "Дружби народів" – ні.

Як повідомлялося, 8 квітня Брагінський звернувся до мера Києва з ініціативою перейменування п'яти станцій столичного метро. "Наші люди ховаються на "Дружби народів", поки ця так звана "дружба народів" вбиває їхніх земляків, сусідів, родичів і знищує нашу країну. Такого бути не може. "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська", "Героїв Дніпра" – туди ж!" - написав він на своїй фейсбук-сторінці в п'ятницю.

Брагінський переконаний, що "профільна комісія з питань перейменувань спільно з громадськістю обере гідні назви й увічнить наших героїв".

Пізніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада розгляне питання перейменування низки об'єктів у столиці, зокрема станції метро "Мінська", на найближчому засіданні. "Якщо з Мінська йдуть погрози, а з території Білорусі випускають ракети по наших домівках, то це не особливо дружнє нагадування для киян. Переконаний, що "Мінська" може стати "Варшавською" – це місто, яке допомагає Києву, прийняло дуже багато біженців. Такі зміни ми будемо розглядати на найближчій сесії", - сказав Кличко.

Київська міська рада 1 травня завершила збір пропозицій щодо перейменування п'яти станцій столичного метрополітену в межах дерусифікації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА