19:20 02.05.2022

Російські окупанти цілеспрямовано вживають заходів щодо організації голодомору в Україні

2 хв читати
Російські окупанти цілеспрямовано вживають заходів щодо організації голодомору в Україні

РФ цілеспрямовано вживає заходів щодо організації голодомору в Україні, викрадаючи с/г техніку та зерно на окупованих територіях, а також знищуючи зерносховища, вважає уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Російські окупаційні війська цілеспрямовано вживають заходів для спричинення голодомору в Україні", - написала Денісова у фейсбуці у понеділок.

За її словами, під час моніторингу соціальних мереж було виявлено супутникові знімки Planet Lab, які свідчать про те, що на територію ТОВ "Голден АГРО" у Рубіжному було скинуто потужні російські бомби. Внаслідок цього відкритий на підприємстві у 2020 році елеваторний комплекс було повністю знищено.

"На підприємстві було встановлено лабораторію з найсучаснішим обладнанням, включаючи експрес-аналізатор, який забезпечував точні та швидкі аналізи всіх культур, зерносушарка потужністю 1500 тон на добу, сепаратор, автоваги, автоматичний пробовідбірник. Елеваторний комплекс міг зберігати 30 тис. тон зерна одночасно", – наголосила омбудсмен.

Вона уточнила, що дедалі частіше почали з'являтися відеозаписи, на яких видно, що окупанти вивозять сільськогосподарську техніку для обробки землі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Перші випадки викрадення с/г техніки, за словами Денісової, було зафіксовано ще в середині березня. Надалі за допомогою GPS-сервісів техніку було знайдено в Республіці Чечня (РФ).

Окрім того, на Дніпропетровщині у Синельниківському районі ракета влучила у склади агропідприємств. Один із складів був порожній, а другий із зерном. Внаслідок обстрілу обоє зруйновані.

"Знищення та вивезення зерна й сільськогосподарської техніки на окупованих територіях є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень РФ прав людини в Україні", - підсумувала уповноважена.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА