20:15 02.05.2022

В Україні функціонує ефективна та прозора для партнерів система обліку допомоги, яка надходить від донорів і союзників для потреб ЗСУ

2 хв читати
В Україні функціонує ефективна та прозора для партнерів система обліку допомоги, яка надходить від донорів і союзників для потреб ЗСУ

У міністерстві оборони та Збройних силах України функціонує ефективний механізм обліку та розподілу всієї матеріально-технічної допомоги, яка надходить від країн-партнерів для потреб ЗСУ, повідомив заступник міністра оборони України Олександр Поліщук.

"У наших партнерів немає претензій до України з питань використання наданого озброєння та військової техніки. Більше того, як голова Міжвідомчої комісії з військово-технічної політики та експортного контролю можу сказати: сьогодні система державного експортного контролю працює чітко та на перемогу", – цитує Поліщука пресслужба Міноборони в понеділок.

Заступник голови оборонного відомства зазначив, що постачання партнерами озброєння та військової техніки здійснювалося і до того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

У зв'язку з цим, в Україні було налагоджено чіткий механізм та систему обліку всього майна, що надходить для потреб ЗСУ. Після 24 лютого, з початком широкомасштабної збройної агресії Росії проти України, система обліку та контролю використання військової допомоги була дещо скоригована у зв'язку із суттєвим збільшенням кількості постачальників.

"Наразі ритмічно працюють відповідні координаційні центри, до участі в роботі яких залучено всіх наших союзників, які надають допомогу Україні. Численні донорські конференції на підтримку України, ініційовані, наприклад, Великою Британією, урядами інших європейських країн є свідченням високої оцінки партнерами того, як ми використовуємо надані ресурси", – зазначив Поліщук.

За його словами, найкращим підтвердженням довіри з боку країн-партнерів до України та доказом ефективності використання Збройними силами вже наданої допомоги є історичні рішення, схвалені за результатами зустрічі міжнародної консультативної групи з 40 країн на базі Рамштайн у Німеччині.

"Ми вдячні країнам-партнерам за збільшення поставок критично необхідної зброї та військової техніки Україні. Це має основоположні наслідки для наших оборонних можливостей. Фактично сьогодні відбувається практичний перехід Збройних сил України від застарілого радянського озброєння на сучасні західні зразки. Наші партнери добре обізнані, як ця зброя та техніка ефективно використовуються нами на фронті для перемоги", – підсумував заступник міністра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА