15:24 03.05.2022

Велика Британія разом із нами наближає епоху, де панує мир - Зеленський у Верховній Раді

2 хв читати
Велика Британія разом із нами наближає епоху, де панує мир - Зеленський у Верховній Раді

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед парламентом, заявив, що Велика Британія разом із Україною наближає епоху, де панує мир.

Як зазначив глава держави, 8 жовтня 2020 року Україна та Велика Британія стали стратегічними партнерами, а за 10 тижнів повномасштабного російського вторгнення в Україну країни пройшли шлях від партнерів до друзів та братів.

"24 лютого 2022 року довело: наше партнерство - не на папері. Наше партнерство - на полі битви. Битва за спільні ідеали та спільне майбутнє… Ці майже 10 тижнів довели: не страшно, коли проти тебе злий ворог, якщо поряд з тобою хороший друг. Такий, як Велика Британія. І Борис Джонсон. І ці слова не лестощі, не люб'язність, це - реальність", - заявив Зеленський.

За його словами, Україна та Велика Британія разом щодня заради однієї миті - першої секунди перемоги та настання епохи миру.

"Ми разом. Щодня. Ми на зв'язку. Щодня. Якщо у нас немає розмови сьогодні - це означає: ми зайняті тим, про що домовилися під час розмови вчора. І так близько 10 тижнів. Заради однієї миті. Першої секунди перемоги. І заради однієї ери. Епохи, де панує мир. В Україні, а значить, і в Європі. Я дякую Великій Британії, яка разом із нами наближає цю мить і епоху. Яка готова стати гарантом нашої безпеки", - додав президент.

При цьому Зеленський наголосив, що його подяка не є формальною, оскільки він упевнений у тому, що гарантії Великої Британії також не будуть формальними.

Він подякував Великій Британії та особисто прем'єр-міністру Борису Джонсону за постачання зброї і техніки, допомогу українським переселенцям, сприяння у розслідуванні воєнних злочинів російської армії в Україні, надану макрофінансову допомогу, намір брати участь у післявоєнному відновленні Києва та Київської області та впровадження проти Росії санкції.

Глава держави також подякував за підтримку королеві Великої Британії Єлизаветі II, герцогу та герцогині Кембриджським, англійським музичним колективам та всьому народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА