16:08 04.05.2022

Міноборони України зараз не бачить величезної загрози для України з боку Придністров'я

1 хв читати
Міноборони України зараз не бачить величезної загрози для України з боку Придністров'я

Міністерство оборони України станом на сьогодні не бачить величезної загрози для України з боку Придністров'я, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Скажу лише, що там непроста ситуація. Станом на сьогодні ми не бачимо величезної загрози для України з боку Придністров'я, але Генеральний штаб уважно моніторить ситуацію і стежить за тим, що там відбувається наразі", - сказав Мотузяник на брифінгу в Медіацентрі "Україна" в Києві в середу.

За його словами, за останню добу суттєвих змін у Придністров'ї не було, і загалом там складна безпекова ситуація.

"Місцева влада там заборонила будь-які заходи, зокрема на території військових об'єктів або військових частин. Російські підрозділи, розміщені в Придністров'ї, перебувають у повній бойовій готовності. Місцеві збройні формування Придністров'я також у посиленому режимі несуть свою службу. Крім того, там РФ постійно нагнітає ситуацію, щоб залякати місцеве населення, що начебто є загроза Придністров'ю з боку України. Але це цілковита нісенітниця. Російська пропаганда вигадує: якісь українські безпілотники начебто літають над складами зброї та боєприпасів. Усе це абсолютно не відповідає дійсності", – розповів Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА