17:42 04.05.2022

"Євросолідарність" пропонує внести зміни до бюджету та спрямувати 70 млрд грн на фінансування ЗСУ

3 хв читати
"Євросолідарність" пропонує внести зміни до бюджету та спрямувати 70 млрд грн на фінансування ЗСУ

Фракція "Європейська солідарність" у Верховній Раді пропонує здійснити секвестр державного бюджету на 2022 рік і спрямувати 70 млрд грн на Збройні сили України, повідомляється на сайті політсили в середу.

Як повідомила на брифінгу співголова фракції Ірина Геращенко, відповідний законопроект №7340 про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2022 рік" щодо забезпечення першочергових видатків на оборону в умовах воєнного стану вже зареєстровано у Верховній Раді.

"Ми переконані, що є резерви для секвестру бюджету – для того, щоб направити приховані резерви, які ще залишаються в бюджеті, зокрема різні лобістські статті, які сьогодні не на часі, для ключового – підтримки української армії", – зазначає Геращенко.

Народний депутат Ніна Южаніна зазначає, що уряд просить збільшити дефіцит бюджету на 200 млрд грн і вже скоротив навіть деякі захищені статті на 10%. При цьому є статті бюджету, які уряд не чіпає – у них, за її словами, є резерв для перерозподілу. "Соцекономрозвиток – це ті видатки, які нібито привозять на інфраструктуру своїх округів депутати. Завжди в народі говорили, що це підкуп народних депутатів, розплата з ними за голосування. Ці статті не зменшили ні на 1%", – сказала нардеп.

"Наступна стаття – це витрати на будівництво доріг. Перш ніж будувати дороги, нам треба здобути перемогу. А це означає, що всі статті, пов'язані з дорожнім будівництвом, мають бути спрямовані на обороноздатність нашої країни. Ми пропонуємо, щоб на будівництво, на відновлення доріг залишалися кошти на рівні 2019 року. Ми залишаємо той розмір, який необхідний зараз, враховуючи території, де немає бойових дій", – сказала Южаніна.

Крім того, за її словами, в держбюджеті-2022 абсолютно невиправдано було підвищено фінансування телеканалів "Рада" та "Дом".

"70 млрд грн з урахуванням того, що необхідно залишити для поточних потреб за кожною зі статей, зараз є можливість у держави спрямувати на обороноздатність нашої країни", – наголосила Южаніна.

Геращенко серед невиправданих видатків відзначила Президентський університет, зазначивши, що зараз потрібно докладати максимальних зусиль для відновлення розбомблених шкіл і дитсадків.

Вона наголосила, що "Євросолідарність" одразу критикувала статтю видатків бюджету, "і добре, що тут партія влади дослухалася до нашої позиції". "Тому ми пропонуємо секвестр бюджету і перевести всі можливі видатки на Збройні сили України. Ми переконані, що ВР погодиться з тим, що армія – це пріоритет", – сказала депутат.

"Ми наполягатимемо, що на черговому засіданні Верховної Ради цей законопроект було прийнято... Ми працюємо разом на дипломатичному фронті, на міжнародному фронті, на економічному фронті – для того, щоб підтримати найкращі в світі Збройні сили України. І сподіваємось, тут буде єдність парламенту, щоб цей закон підтримати", – резюмувала Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА