17:57 04.05.2022

Пріоритет для компенсації пошкодженого чи зруйнованого житла надаватиметься багатодітним сім'ям та військовим - Шуляк

2 хв читати
Пріоритет для компенсації пошкодженого чи зруйнованого житла надаватиметься багатодітним сім'ям та військовим - Шуляк

Пріоритет у наданні компенсації пошкодженого чи зруйнованого житла надаватиметься багатодітним сім'ям та військовим, а також людям з інвалідністю, повідомила голова партії "Слуга народу", заступник голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Насамперед надаватиметься компенсація багатодітним сім'ям, військовим та людям із інвалідністю. Кожен населений пункт матиме свою чергу", - сказала вона під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) у середу.

Шуляк уточнила, що невеликі пошкодження житла відновлюватимуться швидше, ніж буде ухвалено закон про таку компенсацію - законопроєкт №7198.

Вона додала, що до другого читання законопроєкту №7198 щодо компенсації за пошкодження чи знищення окремих категорій об'єктів нерухомості внаслідок бойових дій обговорюється можливість розширення такого відшкодування. Зокрема, поряд із компенсацією вартості максимальної площі 150 кв. м буде розглянуто також можливість запровадити компенсацію для максимуму в 250 кв. м для приватного сектору.

"Наразі зібралося більше статистики, і ми бачимо, що умова про компенсацію максимуму в 150 кв. м не покриває приватний сектор. Для приватного сектору потрібно ставити максимум у 250 кв. м. Деякі міністерства та прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловлювали пропозицію відшкодовувати взагалі кожен квадратний метр. До другого читання обговорюватимемо. Нам потрібно було від чогось відштовхуватися: ми подивилися на статистику, взяли 150 кв. м. Наразі переглядатимемо цю норму", - сказала Шуляк.

За її словами, уряд і парламент опрацьовують різні можливі механізми компенсації житла для тих, хто його втратив через бойові дії, зокрема варіант використання довгобудів.

"Ми працюємо над різними механізмами, один із них - викупити за найкращою ціною та добудувати довгобуд. При цьому закрити черги на житло перед військовими", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА