20:08 04.05.2022

Кабмін вирішив створити Держреєстр пошкодженого та знищеного Росією майна українців

2 хв читати
Кабмін вирішив створити Держреєстр пошкодженого та знищеного Росією майна українців

Кабмін ухвалив постанову про створення Держреєстру пошкодженого та знищеного Росією майна українців, повідомила глава партії "Слуга Народу", заступник голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк у фейсбуці.

Зокрема, ухвалою розширюється перелік об'єктів нерухомого майна, за якими подаватиметься інформаційне повідомлення про пошкодження або знищення.

За словами Шуляк, тепер інформаційні повідомлення можна буде подати за всіма видами об'єктів нерухомого майна, об'єктів будівництва, за якими отримано право на виконання будівельних робіт, їх складових, загального майна багатоквартирного будинку, а також лінійних об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури (зокрема, лінійних об'єктів енергетичної інфраструктури).

Також розширюється перелік суб'єктів, які мають право подати державі таке інформування. Тепер ним володіють спадкоємці фізичних осіб та юридичні особи.

Створюваний Держреєстр майна, пошкодженого та знищеного Росією, функціонуватиме як єдина державна інформаційно-комунікаційна система, призначена для збирання, накопичення, обліку, обробки, зберігання та захисту інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно, простір координати об'єктів, осіб, нерухоме майно яких пошкоджено або знищено, збитки, заподіяні в результаті пошкодження такого майна.

Власником Реєстру пошкодженого та знищеного майна буде Мінінфраструктури, адміністратором – ДП "Дія" від Мінцифри.

Отримувати інформацію з Реєстру про пошкоджене або знищене житло зможуть постачальники комунальних послуг, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, керуючі багатоквартирними будинками, гуртожитками, житлово-будівельними (житловими) кооперативами. Завдяки цьому суб'єкти господарювання гарантовано отримуватимуть достовірну інформацію про руйнування та зможуть швидко звільняти від оплати комунальних послуг власників зруйнованого житла.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА