07:03 05.05.2022

Сьогодні в Україні вирішується, як житимуть люди на нашому континенті, - Зеленський у зверненні до данців

2 хв читати
Сьогодні в Україні вирішується, як житимуть люди на нашому континенті, - Зеленський у зверненні до данців

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до народу Данії в річницю її звільнення від нацистів, заявив, що сьогодні в Україні вирішується, як житимуть люди на європейському континенті.

"Сьогодні ви відзначаєте річницю того дня, який був мрією. Дуже довго був мрією про свободу і мир. Ця мрія стала реальністю. Саме цього дня завершилися п'ять довгих років окупації вашої країни нацистами. Вони програли. А свобода і життя перемогли. Данія і весь світ тоді святкували і сподівалися, що така жорстока війна вже ніколи не повториться", - заявив Зеленський.

Проте, як наголосив глава держави, війна знову прийшла. "Вона тут і зараз. Вона в Україні. І не збирається зупинятися на нашій землі. Вона вже стала такою жорстокою, як і та війна, перемогу в якій ми щорічно згадуємо у травні", - сказав він.

"Російська держава ще не готова зупинити війну. Там іще мріють про захоплення України та інших європейських країн. Там іще мріють про те, що свобода в Європі має зникнути. Але їхні мрії не повинні здійснитися. Мають здійснитися мрії про світ. Наша і ваша мрія. Так само, як це було 77 років тому. Саме зараз і саме в Україні вирішується те, як житимуть люди на нашому континенті. Чи буде мир. Не лише в нас, а й у наших сусідів. У нас із вами", - наголосив президент.

За його словами, ще ніхто ще не знає, скільки триватиме розв'язана Росією війна. "Але вірю, що наш день звільнення наближається", - сказав Зеленський.

Він також подякував данцям за зброю, санкції проти Росії та підтримку щодо вступу України до ЄС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА