07:29 05.05.2022

Українська сторона готова забезпечити режим тиші в Маріуполі

1 хв читати
Українська сторона готова забезпечити режим тиші в Маріуполі

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність забезпечити режим тиші в Маріуполі для порятунку людей, що там залишилися.

"Домовляємось і сподіваємось – продовжити порятунок людей з "Азовсталі", з Маріуполя. Там ще лишаються цивільні. Жінки, діти. Щоб врятувати їх, потрібно продовження режиму тиші. Українська сторона – готова його забезпечити", - сказав він у традиційному відеозверненні у середу.

За його словами, "потрібний час, щоб просто підняти людей із тих підвалів, тих укриттів під землею. В умовах, що існують, не можемо використовувати спеціальну техніку, щоб розчистити завали. Все робиться вручну. Але ми віримо, що все вдасться".

Він також нагадав, що сьогодні вдалося врятувати 344 людини, які виїхали з Маріуполя до Запоріжжя. "Наша команда готується їх зустрічати. Зустрічати так само, як і понад 150 людей, яких вдалося вивезти із "Азовсталі". Усі вони отримують необхідну допомогу. Усі вони отримають від нашої держави найдбайливіше ставлення.

"Вдячний усім, хто опікується тим, щоб евакуаційна операція була, і щоб вона була успішною: Ірині Верещук, Андрію Єрмаку, Давиду Арахамії, представникам ООН, Міжнародному Комітету Червоного Хреста, кожному і кожному, завдяки кому досягли домовленості та забезпечили тишу та коридор для людей", – сказав Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА