11:24 05.05.2022

Війська РФ не досягли на Донбасі та півдні бажаного прогресу і скрізь зустрічали опір - Пентагон

2 хв читати
Війська РФ не досягли на Донбасі та півдні бажаного прогресу і скрізь зустрічали опір - Пентагон

Російські війська не досягли на Донбасі та півдні України бажаного прогресу й на кожному кроці зустрічали жорсткий український опір, заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

"Усе, що я можу вам сказати, це те, що росіяни не досягли того прогресу на Донбасі й на півдні, якого, як ми вважаємо, вони хотіли досягти. Ми вважаємо, що вони відстають від графіка; ми вважаємо, процес відбувається повільно. Й на кожному кроці вони зустрічали жорсткий український опір. На чому ми зосереджені, то це на тому, щоб цей опір залишався якомога жорсткішим", - сказав Кірбі на брифінгу у Вашингтоні в середу.

Він зазначив, що, на думку Пентагону, для цього є кілька причин. "Вони варіюються від місця до місця, але загалом ми думаємо, що вони не вирішили своїх проблем із логістикою і підтримкою", - пояснив прессекретар.

Кірбі наголосив, що другою важливою причиною є спротив українців. "Це територія, за яку вони борються вже вісім років, і для українців це їхній дім. Вони це знають. І вони знають, де бути. І вони знають, з чим виступати", - сказав він.

За словами прессекретаря Пентагону, погода також має вплив. "Це "брудний" сезон в Україні. Ця частина України рівнинна, багато сільгоспугідь. Мені її описували трохи як Канзас. У цю пору року навесні буває просто багато дощів і бруду. Й це також трохи уповільнило просування росіян", - вважає Кірбі.

Крім того, він звернув увагу на те, що росіяни досі не подолали проблеми лідерства і згуртованості підрозділів, з якими зіткнулися раніше. "Я маю на увазі, що в нас усе ще є непідтверджені свідчення проблем із моральним духом і згуртованістю в багатьох підрозділах. І проблеми з лідерством, погане командування і контроль, які вони не вирішили. Ми бачимо, що вони намагаються і намагалися здолати деякі з цих проблем, але зовсім не ясно, що в них вийшло", - розповів прессекретар Пентагону.

Водночас Кірбі додав, що в росіян залишилося багато сили, багато вогневої потужності.

"Залишається багато сил на продовження цієї боротьби. І саме тому, й ми постійно це говорили, це може закінчитися затяжною битвою на Донбасі", - сказав він.

Кірбі зазначив, що саме тому США щодня зосереджені на тому, щоб переконатися, що можуть дати українцям інструменти та зброю, які їм потрібні, а також навчання, яке може знадобитися з деякими з цих інструментів, щоб досягти успіху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА