11:46 05.05.2022

Велика Британія надасть 45 млн фунтів стерлінгів для допомоги найбільш уразливим людям в Україні - глава МЗС

2 хв читати
Велика Британія надасть 45 млн фунтів стерлінгів для допомоги найбільш уразливим людям в Україні - глава МЗС

Велика Британія надасть пакет підтримки у розмірі 45 млн фунтів стерлінгів, який допоможе охопити найбільш уразливих людей, які постраждали від війни в Україні, заявила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

"Велика Британія стояла пліч-о-пліч з народом України протягом усього цього конфлікту. Як один із найбільших донорів гуманітарної допомоги, ми й надалі забезпечуватимемо тих, хто несе на собі основний тягар путінської мерзенної війни, життєво необхідною допомогою. Британська допомога надає підтримку найбільш уразливим в Україні, особливо жінкам та дітям, які стикаються з підвищеним ризиком сексуального насильства та експлуатації", - сказала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії у четвер.

Як уточнюється, британське фінансування у розмірі 45 млн фунтів стерлінгів отримають агентства та благодійні організації ООН, які працюють у місцях для забезпечення догляду, підтримки та захисту тих, хто перебуває в Україні та на її кордонах, у рамках ширшого пакету підтримки.

"Жінки та діти особливо вразливі до жорстокого поводження та заподіяння шкоди. З 45 млн фунтів стерлінгів 15 млн фунтів стерлінгів підуть Гуманітарному фонду ООН для України (UHF) для надання негайної життєво важливої допомоги та допомоги у боротьбі з сексуальним та гендерним насильством за допомогою цільових послуг, юридичної підтримки та кризового врегулювання. Ще 15 млн фунтів стерлінгів підуть у ЮНІСЕФ для фінансування життєво важливих послуг, таких як харчування для вагітних жінок та підтримка психічного здоров'я дітей", - повідомили в уряді Великої Британії.

Міністр закордонних справ також оголосила, що Велика Британія забезпечить подальше постачання предметів медичного призначення на додаток до понад п'яти мільйонів вже доставлених речей, включаючи набори для догляду за ранами для лікування понад 220 тис. пацієнтів та близько 380 тис. упаковок ліків.

Як зазначається, ці останні асигнування означають, що повний пакет підтримки від Великої Британії у розмірі 220 млн фунтів стерлінгів наразі передано урядам та партнерам для надання підтримки Україні та навколишньому регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА