20:20 05.05.2022

В Україні створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування

2 хв читати
В Україні створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування

При Міністерстві внутрішніх справ України було створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування, повідомив глава МВС Денис Монастирський.

"Сьогодні я підписав відповідний наказ. І це дієвий крок для нашої боротьби на ще одному надважливому фронті. Адже із практичного досвіду відомо, що один день активних бойових дій на певній території прирівнюється до 30 днів, щоб знешкодити та очистити цю територію від мін, нерозірваних" боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів", - написав Монастирський у соцмережі фейсбук.

Він зазначив, що з початку повномасштабної війни Росії проти України активні бойові дії продовжуються і тривали на сході, півдні та півночі.

"У міру їхнього звільнення ми розпочинаємо масштабне розмінування. І це невимовний розмір завдань. Для цього нам необхідна міжнародна допомога наших друзів і партнерів. І фахівцями, і технікою, і фінансами, і новітніми підходами з використанням сучасних інформаційних технологій", - наголосив міністр.

Він уточнив, що Україна потребуватиме допомоги тривалий період часу – вже зараз закладається стратегічний підхід до подолання цього виклику.

"Символом нашого центру став уже всім відомий в Україні (і не тільки) песик-піротехнік Патрон із команди рятувальників ДСНС. Він допоміг своїм колегам знайти та знешкодити вже понад двісті мін. Функції Секретаріату Міжнародного центру покладаються на Державну службу з надзвичайних ситуацій", - додав Монастирський.

Він також зазначив, що Центр відкритий для участі представників інших держав і профільних міжнародних організацій.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА