20:32 05.05.2022

Розпочато розслідування загибелі 15-річного волонтера Фельдман-Екопарку через ворожий обстріл під час евакуації тварин

2 хв читати
Розпочато розслідування загибелі 15-річного волонтера Фельдман-Екопарку через ворожий обстріл під час евакуації тварин

Слідчі СУ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури розпочали досудове розслідування за фактом ворожого обстрілу, в результаті якого загинув 15-річний волонтер Фельдман-Екопарку.

"За даними слідства, 5 травня 2022 року російські військові обстріляли Фельдман-Екопарк – регіональний ландшафтний парк у Харківському районі, який є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України. В результаті обстрілу загинув 15-річний хлопець-волонтер, який допомагав у годівлі та евакуації тварин. Ще троє людей отримали поранення", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) КК України.

Раніше у п'ятницю засновник Екопарку, народний депутат України Олександр Фельдман повідомив, що команда волонтерів та співробітників Фельдман-Екопарку потрапила під ворожий обстріл під час евакуації африканських буйволів. У результаті обстрілу загинув 15-річний підліток, ще 2 особи отримали тяжкі поранення.

"Загиблому хлопцеві було лише 15 років. Він допомагав батькам у годівлі та евакуації тварин. Світла пам'ять герою! Це вже шоста жертва з-поміж нашої команди", - написав Фельдман на своїй сторінці у фейсбуці.

Як повідомлялося, після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Фельдман-Екопарк неодноразово зазнавав обстрілів, у результаті яких загинули 3 співробітники і частина тварин

5 квітня у Фельдман Екопарку повідомили, що в результаті масованих обстрілів і бомбардувань з боку ЗС РФ зруйновано його інфраструктуру та багато вольєрів, тому співробітники не виключають можливості приспання великих хижаків (левів, тигрів, ведмедів), щоб ті, опинившись на волі після чергового обстрілу, не пішли у бік Харкова чи інших населених пунктів. Крім того, у Фельдман Екопарку заявляли про необхідність термінової евакуації інших тварин.

Увечері того ж дня Олександр Фельдман повідомив, що свою допомогу запропонували багато людей як з Харкова та інших міст України, так і з-за кордону і, незважаючи на обстріл, з території Екопарку почали вивозити великих хижаків.

До початку війни колекція Фельдман-Екопарку налічувала понад 300 видів тварин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА