21:30 05.05.2022

Орбан проінформував Єврокомісію, що не підтримає шостий пакет санкцій проти РФ "у його нинішньому вигляді"

2 хв читати
Орбан проінформував Єврокомісію, що не підтримає шостий пакет санкцій проти РФ "у його нинішньому вигляді"

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що новий санкційний пакет ЄС проти Росії може підірвати єдність Євросоюзу та завдати більшої шкоди Угорщині, ніж РФ, повідомляють європейські ЗМІ.

Так, Financial Times пояснює, що отримала доступ до листа Орбана, надісланого голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, у якому прем'єр зазначає, що не може підтримати санкційний пакет "у його нинішній формі".

"Якщо Єврокомісія наполягатиме на схваленні її пропозиції, то нестиме відповідальність за історичну невдачу процесу євроінтеграції", - цитує Орбана Financial Times.

Угорський прем'єр зазначив, що схвалення запропонованого пакета санкцій вимагатиме від його країни масштабних інвестицій в альтернативні постачання та модернізацію угорських нафтопереробних потужностей.

Він попередив, що запропоновані заходи можуть також спричинити подальше зростання цін на енергоресурси.

Глава угорського МЗС Петер Сійярто раніше заявив, що влада Угорщини не готова підтримати шостий пакет санкцій ЄС проти Росії у тому вигляді, в якому його пропонують нині. Сійярто пояснив, що запропоновані санкції, які передбачають, зокрема, ембарго на російську нафту, стали б найсильнішим ударом з енергетичної безпеки Угорщини. Ідею, згідно з якою Угорщина та Словаччина при цьому отримають півтора роки на те, щоб відмовитися від російської нафти, міністр вважає нерозумною, оскільки "йдеться про короткий відрізок часу".

Раніше ЗМІ повідомляли, що постпреди країн ЄС на цьому тижні намагаються узгодити шостий пакет санкцій проти РФ, проте поки не можуть дійти консенсусу. Усі країни ЄС, включно з Угорщиною, мають право вето при розгляді санкцій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

РАКЕТНА НЕБЕЗПЕКА ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА