13:05 06.05.2022

Частково відновлено електропостачання населених пунктів Луганської області

1 хв читати
Частково відновлено електропостачання населених пунктів Луганської області

Частково відновлено електропостачання населених пунктів Луганської області, які були знеструмлені в середу внаслідок артилерійського обстрілу російських окупантів, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Високовольтну лінії було перебито 4 травня ввечері артилерійським обстрілом окупантів. Через це без електроенергії залишили близько 30 тисяч споживачів Сєвєродонецька, Лисичанська, населених пунктів Гірської та Попаснянської громад. Як тільки стих вогонь ворога, аварійна бригада "ЛЕО" (ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" – ІФ) змогла обстежити пошкоджену ділянку та частково відновити електропостачання людям", - написав Гайдай у п'ятницю у телеграмі.

Він зазначив, що залишаються знеструмленими 38 населених пунктів – 26 повністю, 12 частково, а 123 154 споживачі перебувають без електроенергії.

За словами Гайдая, в області відсутнє централізоване водопостачання і за добу рятувальники доставили населенню 73 тонни води.

Голова Луганської ОВА розповів, що "руський мир" зруйнував виробничі потужності Попаснянського районного водоканалу і жодної із західних фільтрувальних станцій вже не існує.

"Населені пункти залишаться без води довгий час. Потрібно будувати новий об'єкт інфраструктури", - наголосив Гайдай.

Голова ОВА також повідомив, що наразі з газопостачанням залишаються шість населених пунктів (45 375 абонентів) – три повністю і три частково.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА