15:19 06.05.2022

Нацполіція готова до гарантування безпеки під час заходів 8 та 9 травня, є загроза ворожого обстрілу та діяльності ДРГ

2 хв читати
Нацполіція готова до гарантування безпеки під час заходів 8 та 9 травня, є загроза ворожого обстрілу та діяльності ДРГ

У День пам'яті та примирення, 8 травня, в Україні заплановано проведення понад 200 заходів, 9 травня, у 77-му річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, також відбудуться публічні заходи у шести регіонах України, повідомляє Національна поліція України.

"Нацполіція готова до забезпечення публічної безпеки під час заходів 8 та 9 травня… Попри незначну кількість запланованих поминальних заходів, залишається загроза застосування ворогом ракетних обстрілів, підривів об'єктів на території держави, а також можлива протиправна діяльність диверсійно-розвідувальних груп у регіонах", - повідомляє Національна поліція з посиланням на голову Нацполіції Ігоря Клименка у п'ятницю на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Клименка, 8 травня заплановано проведення 237 заходів у 21 регіоні держави. Публічну безпеку під час заходів забезпечуватимуть понад 3,8 тисячі правоохоронців - поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.

9 травня, як зазначено в повідомленні, заплановані заходи у шести регіонах України, публічну безпеку та порядок забезпечуватимуть понад 5 тисяч правоохоронців.

Клименко наголосив, що, крім загроз ворожих ракетних обстрілів та діяльності ДРГ, ворог може вдатися до спроби штучного створення інцидентів, які можуть бути використані для антиукраїнської пропаганди.

"Ми здійснюємо цілодобовий моніторинг оперативної обстановки у зв'язку з проведенням заходів та оцінку пов'язаних із цим ризиків. Крім того, сили поліції спрямовані на роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання сигналів "повітряна тривога", мінної небезпеки, особливо на деокупованих територіях та у прифронтових зонах", – зазначив голова Нацполіції.

Також у повідомленні наголошується, що напередодні заходів вибухотехніки та кінологи обстежуватимуть місця проведення заходів, наряди поліції будуть наближені до пам'ятників та меморіальних комплексів, а особовий склад - орієнтований на виявлення та недопущення використання забороненої законодавством про декомунізацію символіки.

Джерело: https://www.facebook.com/UA.National.Police/posts/325039566432747

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА