16:58 06.05.2022

У Словаччині відбудеться конференція на підтримку України - президент GLOBSEC

2 хв читати
У Словаччині відбудеться конференція на підтримку України - президент GLOBSEC

На початку червня під егідою GLOBSEC у Словаччині відбудеться конференція на підтримку України, повідомив президент організації Роберт Вааш (Róbert Vass, Словаччина).

"GLOBSEC готує на 2-4 червня велику конференцію у Братиславі для мобілізації військової, гуманітарної, економічно-фінансової підтримки України, куди запрошені прем'єр-міністри, президенти, і запропонував Україні головування на заході", - повідомляє сайт Верховної Ради у п'ятницю, посилаючись на слова Вааша на зустрічі делегації депутатів парламентів держав-членів ЄС (GLOBSEC) із головами комітетів Верховної Ради та першим віцеспікером Олександром Корнієнком.

Вааш наголосив, що міжнародна група європарламентарів, створена під егідою GLOBSEC, приїхала до Києва, щоб підтримати Україну у її боротьбі за суверенітет та незалежність.

"Ви воюєте не просто за українську землю, ви воюєте за Європу. Це основоположні основи міжнародного права, тому наш моральний обов'язок допомагати вам, щоб ви не були самотніми в цій боротьбі. Сьогодні майбутнє Заходу визначається Сходом. Ви кров'ю платите за те, що нам здається звичайним: демократія, свобода… Ви показали, що ваше місце у Європі, у світі євроатлантичних цінностей. І ми допомагатимемо у вашому офіційному приєднанні до Європи", - сказав Вааш.

Корнієнко закликав європейських колег долучати свої парламенти та уряди до відновлення України, ставати партнерами українських областей та міст.

"Ми почули ваше послання щодо конференції та нашої участі у ній. Сформуємо на найвищому рівні і урядову, і парламентську делегації, щоб предметно обговорити всі питання, зокрема, конкретні проєкти щодо відновлення", - наголосив Корнієнко.

Делегація європарламентарів разом із народними депутатами України відвідали зруйновані російськими нацистами Бучу та Бородянку у Київській області.

GLOBSEC - аналітичний центр у Центральній Європі та організатор щорічного Братиславського форуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА