20:50 06.05.2022

Мешканцю Вовчанська, який організував збір підписів за відставку мера, заочно оголошено про підозру у держзраді

2 хв читати
Мешканцю Вовчанська, який організував збір підписів за відставку мера, заочно оголошено про підозру у держзраді

Слідчі СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури заочно повідомили про підозру в держзраді (ч.2 ст.111 КК України) 44-річного мешканця тимчасово окупованого Вовчанська (Харківська обл.) Дмитра Чигринова.

"За даними слідства, зазначений громадянин України налагодив співпрацю з представниками РФ. Він організує діяльність дислокованих у Вовчанську військових формувань окупаційних військ, забезпечує їх матеріальними ресурсами. Крім того, цей чоловік організував розграбування однієї з військових частин Національної гвардії України, м'ясокомбінату та автозаправних", – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

У відомстві також зазначають, що в березні цього року підозрюваний організовував збір підписів за відставку чинного міського голови Вовчанська Анатолія Степанця та здійснив показове підняття прапора РФ на флагшток біля Будинку культури Вовчанської міськради.

Як повідомлялося, вранці 22 березня вовчанський активіст Максим Тележний на своїй сторінці у Facebook написав, що окупанти планують влаштувати провокацію.

"Разом із роздачею "гуманітарки", всім відомий кримінальний діяч Дмитро Чигринов, на прізвисько Чиж планує провести збір підписів за відставку міського голови (Анатолія - ІФ) Степанця і призначити себе на його місце... Також, за його словами, він збирається підняти російський прапор. Можливо, буде російське телебачення, яке зніматиме картинку для пропагандистських сюжетів", - написав Тележний.

Увечері того ж дня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що спроба російських окупантів організувати "картинку", що показує, що жителі Вовчанська нібито підтримують "русский мир", зазнала невдачі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА