11:18 07.05.2022

Харківська міськрада просить харків'ян пропонувати свої варіанти перейменування пов'язаних з РФ топонімів

2 хв читати
Харківська міськрада просить харків'ян пропонувати свої варіанти перейменування пов'язаних з РФ топонімів

Харківська міська рада починає приймати пропозиції щодо перейменування міських топонімів і адміністративних одиниць, пов'язаних з РФ.

"Усі пропозиції буде передано до міської топонімічної комісії та враховано під час підготовки відповідних рішень про зміни найменувань, які мають нагадувати про те, як перемогла Україна, і про внесок міста Харкова в боротьбу за незалежність країни, за право на існування українського народу", - повідомляє пресслужба міськради.

Пропозиції щодо перейменування можна залишити в спеціальному розділі на офіційному сайті міськради (https://www.city.kharkov.ua/ru/perejmenuvannya-toponmv.html) або в коментарях під постом на сторінці у фейсбуці (https://www.facebook.com/kharkovgovernment/posts/362966655867280) у форматі "район Московський - район "ваша пропозиція".

Як повідомлялося, в першій половині березня жителі Харківщини виступили з низкою ініціатив, спрямованих на розрив зв'язків із країною-агресором. Так, громадські діячі підписали звернення до міського голови з вимогою прибрати з карти міста топоніми, що пов'язують його з "рускім міром" (Московський проспект, вул. Пушкінська, Конєва, Малиновського, Маршала Бажанова тощо). Вчена рада Харківського національного університету ім. Каразіна позбавила звання "почесного доктора" ректора московського вишу Віктора Садовничого (уродженця Харківської області), а Лозівська райрада позбавила його звання "почесного громадянина". Пушкінський драмтеатр звернувся з проханням забрати з його назви слово "російський".

27 квітня міський голова Ігор Терехов заявив, що топоніми, пов'язані з РФ, повинні зникнути з карти Харкова. "У Харкові не може бути топонімів, пов'язаних із країною-агресором. Після нашої перемоги вже на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не лише Московського району та Московського проспекту. Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов'язаних з РФ, мають зникнути з карти Харкова", - написав Терехов у своєму телеграм-каналі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА