17:29 07.05.2022

Президент Молдови через нові вибухи у Придністров'ї запевнила у вжитті заходів безпеки для громадян з обох берегів Дністра

2 хв читати
Президент Молдови через нові вибухи у Придністров'ї запевнила у вжитті заходів безпеки для громадян з обох берегів Дністра

Президент Молдови Майя Санду на тлі нових вибухів у Придністров'ї на кордоні з Україною заявила, що влада вживає всіх заходів для гарантування безпеки громадян з обох берегів Дністра.

"Імовірно, вибухи сталися внаслідок активування вибухових пристроїв, скинутих із дронів. Вибухи були спрямовані у бік злітної смуги розташованого біля села військового аеродрому, який давно вже не використовується", - повідомила Санду в суботу на спільній пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою, який перебуває з візитом у Молдові.

Вона наголосила, що "влада Молдови слідкує за ситуацією, здійснюється розслідування". "Ми робимо все, щоб зберегти стабільність, гарантувати безпеку громадян із лівого та правого берегів Дністра. Для нас дуже важлива безпека наших громадян, важливо не допустити дестабілізації та провокацій на території нашої країни", - заявила президент.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливі провокації під час маніфестації 9 травня, вона сказала, що "органи правопорядку вживуть підвищених заходів безпеки, щоб не допустити дестабілізації".

"Вища Рада безпеки схвалила додаткові заходи безпеки, щоб не допустити провокацій і дестабілізації, зокрема і 9 травня, підвищено заходи безпеки і на 9 травня, щоб забезпечити порядок і безпеку", - наголосила Санду.

Науседа, у свою чергу, засудив провокації у Придністров'ї.

"Нині складно сказати, хто стоїть за цим і в чиїх це інтересах. Хоч би хто це був, ми твердо засуджуємо ці провокації та спроби дестабілізації ситуації в регіоні, і в країні загалом. Необхідно здійснити ретельне розслідування, щоб не допустити конфлікту в Молдові. "Ми готові надати всю необхідну підтримку Молдові, щоб зберегти стабільність, допомогти у подоланні кризи біженців, у вирішенні економічних та соціальних проблем", - сказав Науседа.

Раніше "МВС" Придністров'я повідомило, що напередодні ввечері сталося чотири вибухи біля села Воронкового на кордоні з Україною. Село Воронкове розташовується в Рибницькому районі, недалеко від кордону з Україною. У цьому самому районі, біля села Колбасної розташовані склади із озброєнням та боєприпасами, які охороняє Оперативна група російських військ у Придністров'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА