20:10 07.05.2022

Україна наполягатиме на закритті Європейського офісу ВООЗ з питань боротьби з неінфекційними захворюваннями в Москві

2 хв читати
Україна наполягатиме на закритті Європейського офісу ВООЗ з питань боротьби з неінфекційними захворюваннями в Москві

Україна наполягатиме на закритті Європейського офісу ВООЗ з профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями, розташованому в Москві, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Через збройну агресію росії Україна наполягатиме на закритті Європейського офісу ВООЗ з профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями, розташованому в Москві. Йдеться про переміщення офісу за межі Росії", - сказав він на пресконференції в Києві в суботу.

Ляшко повідомив, що Україна вже подала відповідний запит до Європейського регіонального бюро ВООЗ.

"Свій підпис під документом поставили 38 держав-членів. Росія, яка цинічно вбиває тисячі мирних українських громадян, кулі якої забрали життя щонайменше 10 медиків і ще 40 поранили, просто не може представляти офіс організації, покликаної охороняти здоров'я", - наголосив він.

Ляшко зазначив, що "переміщення Європейського офісу з території Росії буде ще одним сигналом, що ВООЗ та її члени справді засуджують усі жахи, які російська федерація здійснює на українській території".

Ляшко наголосив, що "Росія продовжує прицільно знищувати лікарні та обстрілювати бригади швидкої допомоги, на тимчасово окупованих територіях Росії обмежує доступ громадян до життєво необхідних ліків і відмовляє в медичному обслуговуванні".

Міністр також нагадав, що Україна продовжить наполягати на заморожуванні права голосу Росії у ВООЗ та усуненні країни-агресора від Виконавчого комітету ВООЗ.

Ці питання будуть розглянуті на спеціальній сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ 10-11 травня.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА