07:27 08.05.2022

Кабмін передбачив проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій

2 хв читати
Кабмін передбачив проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій

Кабінет міністрів передбачив у положенні про єдину державну систему цивільного захисту проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій.

Як повідомив у телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в суботу.

Зокрема, Положення про єдину державну систему цивільного захисту доповнено новим пунктом, який визначає додаткові завдання зазначеної системи у відновлювальний період.

Відповідно до ухваленого рішення, до таких завдань належать: проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій; ліквідація наслідків воєнних дій у населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження; вжиття заходів для відновлення об’єктів критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення населення; визначення населених пунктів та районів, що потребують проведення гуманітарного розмінування, маркування небезпечних ділянок, здійснення очищення (розмінування) територій; залучення до ліквідації наслідків ведення воєнних дій і надзвичайних ситуацій міжнародної допомоги.

Також уряд передбачив можливість залучення до надання соціальних послуг в період дії надзвичайного або воєнного стану працівників і волонтерів, які не мають документів, що підтверджують їх фаховий рівень. Запроваджено залучення волонтерів до виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначено перелік соціальних послуг, що можуть надаватися екстрено (кризово), та впроваджено надання таких послуг за спрощеною процедурою.

Зокрема, визначено умови призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній та професійній основі, у разі оголошення на території України надзвичайного або воєнного стану.

Також передбачено механізм комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг із догляду на непрофесійній і професійній основі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА