09:44 08.05.2022

Кількість громадян, на яких спрямована політика Мінветеранів, після війни може збільшитись у 4 рази, до 5 млн осіб - Лапутіна

2 хв читати
Кількість громадян, на яких спрямована політика Мінветеранів, після війни може збільшитись у 4 рази, до 5 млн осіб - Лапутіна

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявляє, що кількість громадян, на яких спрямована політика відомства, після війни може збільшитись у чотири рази, з 1,2 млн до 5 млн осіб.

"До 24 лютого ми мали близько 500 тис. осіб, які є безпосередньо учасниками Антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил. Якщо ми сюди ще додаємо членів сімей загиблих Героїв, зокрема Героїв Небесної сотні, постраждалих учасників Революції гідності, а також всі інші категорії, такі як учасники Другої світової війни або прирівняні до них особи і всі, хто брав участь у миротворчих місіях, то це приблизно 1,2 млн осіб", - сказала Лапутіна в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання щодо кількості осіб, на яких була спрямована політика відомства до початку повномасштабного вторгнення.

За її словами, вже нині є розуміння, що після війни ця цифра буде в рази більша.

"Наразі дуже багато людей приєдналися до лав Територіальної оборони, зокрема, добровольчі формування територіальних громад, а також члени сімей загиблих. Тому я гадаю, що ця цифра може досягти 4-5 млн людей", - заявила міністр.

Щодо безпосередньо осіб зі статусом учасника бойових дій, Лапутіна зазначила, що за даними реєстру Міністерства соціальної політики щодо їхніх пільгових категорій, на сьогодні там понад 770 тис. осіб.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно буде збільшувати штат міністерства у зв'язку із збільшенням осіб, для яких працює відомство, чиновниця сказала, що поки що не бачить такої необхідності.

"Основні напрями у роботі залишаться тими самими. Збільшення кількості працівників, можливо, потребуватимуть лише територіальні органи міністерства у разі зміни системи їхньої роботи. На мою думку, вони мають бути більш послуго- та сервісно-орієнтованими, за прикладом Центрів надання адміністративних послуг, але для звільнених військових", - додала міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА