12:37 08.05.2022

Музей російсько-української війни має отримати як фізичне втілення в центрі Києва, так і віртуальну платформу - Лапутіна

2 хв читати
Музей російсько-української війни має отримати як фізичне втілення в центрі Києва, так і віртуальну платформу - Лапутіна

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна вважає, що Музей російсько-української війни має отримати як фізичне втілення в центрі Києва, так і віртуальну платформу.

"Віртуальний музей - це онлайн платформа, запропонована нашим міністерством, тому що світ повинен знати про Україну, і потрібно доносити інформацію сучасними формами. Ми хочемо створити музей, де розповідатиметься про українського ветерана. З будь-якої точки світу можна буде подивитися на карту України і в один клік дізнатися про героїчні подвиги захисників, про те, що вони роблять у мирний час, і про наші цінності", - сказала Лапутіна в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи ініціативу зі створення інтерактивного Музею українського ветерана.

Щодо створення таких інституцій, як меморіали війни, то за її словами, діалог у Міністерстві культури та інформаційної політики, Українському інституті національної пам'яті було розпочато ще до початку повномасштабної війни.

"Мінкультури разом з нами опрацьовувало різні концепти, планувалося визначити місце, але війна, на жаль, змінила всі плани. Але це обов'язково має бути Музей російсько-української війни і він повинен отримати як фізичне втілення в центрі Києва, так і віртуальну платформу", - розповіла Лапутіна.

Міністр зазначила, що Музей російсько-української війни зі Всесвітньою цільовою аудиторією стане ще одним кроком перемоги цивілізаційного шляху людства над тиранічним і деспотичним.

Як повідомлялося, глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович вважає, що меморіалізація пам'яті про російсько-українську війну вперше в історії України буде усвідомленим, загальним і чесним процесом. Щодо можливого створення Музею історії російсько-української війни за прикладом музеїв Другої світової, Дробович заявив, що такий музей буде однозначно створений, але його формат поки що обговорюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА