12:36 08.05.2022

Порошенко: сьогодні, як і за часів Другої світової, ми – на передовій, а вільний світ – перед смертельною небезпекою

2 хв читати
Порошенко: сьогодні, як і за часів Другої світової, ми – на передовій, а вільний світ – перед смертельною небезпекою

Російська Федерація на чолі з Володимиром Путіним є сучасною версією гітлерівської Німеччини, а сам Путін – це сучасна версія Адольфа Гітлера, переконаний п'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко.

У своєму відеозверненні з нагоди Дня пам'яті та примирення, нардеп наголосив, що світ повинен був стримати Путіна ще тоді, коли він подав перші натяки на свої реваншистські плани.

"Ніколи знову не мали би повторитися жахіття Другої світової війни, знищення невинних людей, руйнування самих основ цивілізації. "Ніколи знову" лунало знову і знову. Вже після нападу на Грузію, після захоплення Криму, після агресії на сході нашої держави. Але повторення слів не могло замінити дій на захист миру. Не один рік йшло повзуче умиротворіння агресора, який на "ніколи знову" відповідав – "можем повторіть", – нагадав Порошенко.

За його словами, російське "можем повторіть" – це ніщо інше, як геноцид, "тотальне знищення людей і народів, які не вписуються в маячню Путіна, і це стало для Росії головним змістом цієї війни".

"Сьогодні, як і за часів Другої світової, ми – на передовій. Сьогодні знову вільний світ перед смертельною небезпекою. Непереборне зло не зупиниться в Україні. Це добре розуміють народи, які внесли вирішальний вклад у перемогу в Другій світовій війні", – наголосив п'ятий президент.

Він уточнив, що саме народи і уряди країн, які відіграли важливу роль у перемозі над нацизмом, зараз підтримують український народ і Україну, надаючи їй військову, гуманітарну і фінансову допомогу, а також запроваджуючи санкції проти РФ.

"Перемогли нацизм і фашизм – переможемо і рашизм. Але після перемоги ми ще з більшою впевненістю скажемо "ніколи знову", – підсумував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА