20:30 08.05.2022

Лідери країн G-7 рішуче налаштовані не допустити, щоб Путін виграв війну проти України

2 хв читати
Лідери країн G-7 рішуче налаштовані не допустити, щоб Путін виграв війну проти України

Лідери країн G-7 на саміті 8 травня за участю президента України Володимира Зеленського заявили, що єдині у рішучості не допустити, щоб президент Путін виграв війну проти України.

"Ми запевнили його (президента України – ІФ-У) у нашій повній солідарності та підтримці мужнього захисту Україною свого суверенітету та територіальної цілісності та її боротьби за мирне, процвітаюче та демократичне майбутнє в межах її міжнародно визнаних кордонів, з правами та свободами, якими багато хто з нас користуються сьогодні", - йдеться в оприлюдненому в неділю тексті.

"З цією метою ми продовжимо нашу постійну військову та оборонну допомогу Збройним Силам України, продовжимо підтримувати Україну у захисті її мереж від кіберінцидентів та розширювати нашу співпрацю, зокрема у сфері інформаційної безпеки. Ми і надалі підтримуватимемо Україну в підвищенні її економічної та енергетичної безпеки", - заявляють лідери.

Вони зазначають, що "разом із міжнародною спільнотою ми, "Велика сімка", надали та пообіцяли додаткову підтримку з початку війни у розмірі понад 24 мільярди доларів США на 2022 рік і надалі як фінансовими, так і матеріальними засобами. Найближчими тижнями ми збільшимо нашу колективну короткострокову фінансову підтримку, щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування та надати базові послуги своєму населенню, а також розробимо варіанти – через співпрацю з українською владою та міжнародними фінансовими установами – для підтримки довгострокових відновлення та реконструкції".

"У зв’язку з цим ми вітаємо відкриття Багатостороннього донорського рахунку Міжнародного валютного фонду для України та заяву Європейського Союзу про створення Трастового фонду солідарності України. Ми підтримуємо пакет підтримки України Групи Світового банку та пакет стійкості Європейського банку реконструкції і розвитку. Ми закликаємо всіх партнерів приєднатися до нашої підтримки українського народу та біженців і допомогти Україні відновити своє майбутнє", - йдеться в заяві.

Лідери також засуджують "намагання Росії замінити демократично обрані українські органи місцевого самоврядування нелегітимними. Ми визнаємо ці дії порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Ми продовжимо протидіяти російській стратегії дезінформації, яка навмисно маніпулює світовою, зокрема російською, громадськістю, сподіваючись приховати провину російського режиму в цій війні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА