22:09 08.05.2022

Вільний світ налаштований перемогти, як і 77 років тому

1 хв читати
Вільний світ налаштований перемогти, як і 77 років тому

Саміт G7, що відбувся у неділю, показав, що вільний світ налаштований не лише захищати свободу, а й здобути перемогу, як 77 років тому, сказав на пресконференції у Києві в неділю після переговорів із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо президент України Володимир Зеленський.

"Декларація саміту зафіксувала історичне значення нашої солідарності", - сказав Зеленський. За його словами, він запропонував на саміті конкретні інструменти, які "необхідні для нашої держави, для всіх у світі, хто, як і ми, цінує свободу, демократію".

Зеленський, за його словами, запропонував нові кроки в оборонній підтримці України, тому що "на полі бою вирішується доля свободи Європи".

"Наголосив на необхідності нових санкцій, оскільки війна триває й наявних санкційних обмежень недостатньо. Фінансова підтримка України наразі і спільні зусилля щодо відновлення нашої держави після війни. Запропонував приєднатися до відновлення держави, впровадивши формат шефства над конкретними містами, регіонами, галузями. Запропонував об'єднати зусилля, щоб гарантувати стабільність міжнародному продовольчому ринку", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА