08:10 09.05.2022

Втрачено зв'язок з 11 жителями Шипилівки Луганської області, які ховалися від обстрілів у підвальному приміщенні та опинилися під завалами

2 хв читати
Втрачено зв'язок з 11 жителями Шипилівки Луганської області, які ховалися від обстрілів у підвальному приміщенні та опинилися під завалами

Рятувальники втратили зв'язок із 11 жителями с. Шипилівка (Попаснянська громада Луганської обл.), які ховалися у підвальному приміщенні від російських обстрілів та опинилися під завалами, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

"11 людей, які ховалися в підвальному приміщенні в Шипилівці, перестали виходити на зв'язок. Пожежні загони проводили рятувальну операцію, скільки дозволяла безпекова ситуація. Проте росіяни практично не припиняють вогонь по мирних оселях наших мешканців. Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипіловому. 8 травня 24 рази вони цілили по населенню Луганщини. У Сєвєродонецьку загинула жінка. У Білогорівці – два закарпатських волонтери. Серед постраждалих в Білогорівці, звісно, є діти", написав голова ОВА у телеграм-каналі в понеділок.

Гайдай зазначив, що противник продовжує знищувати промисловість та об'єкти критичної інфраструктури. Увечері втретє снарядами влучив у Лисичанський нафтопереробний завод.

"Протягом дня росіяни зруйнували потужності Попаснянського водоканалу, які ще функціонували. Тепер води не буде ні в містах і селах, підконтрольних Уряду України, ні в окупованих в 2014 році", - написав він.

За словами Гайдая, за підтримки авіації та артилерії основні зусилля ворог зосередив на спробі взяття під контроль Рубіжного та підготовці до продовження наступальних дій у напрямку Лисичанська. Збільшивши вогневий вплив намагається прорвати оборону наших військ.

На території Луганської та Донецької областей успішно відбито шість атак росіян, знищено 20 танків, одну артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, один спеціальний броньований автомобіль та п'ять одиниць автомобільної техніки. Підрозділи ППО збили три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

За минулий тиждень відбито 71 ворожу атаку. Знищено 67 танків, 26 артилерійських систем (з них 7 РСЗВ), 110 одиниць бойової броньованої техніки, п'ять спеціальних броньованих автомобілів, чотири одиниці спеціальної інженерної та 39 одиниць автомобільної техніки ворога (зокрема один паливозаправник). Підрозділами ППО збиті два літаки, один гелікоптер, одна крилата ракета і 33 безпілотні літальні апарати окупантів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА