18:10 09.05.2022

Правоохоронці встановили ще одного військовослужбовця РФ, причетного до катувань цивільних на Київщині

2 хв читати

Українські правоохоронці викрили чергового російського військовослужбовця, причетного до воєнних злочинів РФ на Київщині, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Це Антон Струєв - командир мотострілецької роти 15-ї "миротворчої" бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ. Йому повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням", - написала Венедіктова у фейсбуці.

Як встановили прокурори спільно з СБУ та НАБУ, Струєв разом зі співслужбовцями в березні в окупованому селі Мокрець Броварського району взяв у полон двох беззбройних мирних жителів. Він незаконно допитував бранців, щоб вивідати дані про патріотів, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками, командир вибивав інформацію ударами по обличчях та головах потерпілих, а потім наказав їм роздягнутися та запроторив у підвал.

"Міноборони Росії та їхній пропагандистський канал "Звезда" оспівували "подвиги" цього офіцера та виставляли його "героїзм" за взірець. Традиційно вже російське військово-політичне керівництво хвалить своїх військових, які відзначилися у воєнних злочинах, тим самим визнаючи, що ті сумлінно виконували накази воювати проти цивільних", - наголосила генпрокурор.

Вона зазначила, що Струєв – уже третій військовослужбовець цієї "миротворчої" бригади РФ, якому повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни у Броварському районі. Раніше двох його співслужбовців було викрито в жорстокому знущанні над військовополоненим і священиком у селі Богданівка.

"Якщо ви впізнаєте цього військовослужбовця Росії і маєте свідчення про його участь в інших воєнних злочинах – надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097 -838-31-87, 050-107-66-75", - закликала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА