Події

Зеленський у розмові з генсеком Ради Європи: Для нас важливо, щоб ви на власні очі переконалися у воєнних злочинах російських окупантів на Київщині

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, де зазначив, що для українців важливо, щоб представники європейських структур бачили на власні очі воєнні злочини російських окупантів у Київській області.

"Вдячний генеральному секретарю Марії Пейчинович-Бурич за візит. Для нас важливо, що ви на власні очі пересвідчилися у воєнних злочинах, які вчиняли окупанти на Київщині", - написав Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Він також зазначив, що Рада Європи стала першою організацією з тих, хто виключив Росію зі свого складу. "Цінуємо такі кроки підтримки України й засудження агресивної війни Росії проти нашої країни", - написав президент.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський обговорив із Пейчинович-Бурич конкретні шляхи підтримки України з боку Ради Європи. Сторони торкнулися, зокрема, ініціативи щодо створення групи юридичних експертів, які сприятимуть Офісу генерального прокурора і старту нової онлайн-платформи "Cities4Cities" для підтримки місцевих громад в Україні.

Президент окремо закликав Раду Європи докласти всіх можливих зусиль для того, щоб зупинити незаконну депортацію Росією громадян України з тимчасово окупованих районів та зон бойових дій, а також спільно з іншими міжнародними партнерами забезпечити вивезення українців із території країни-агресора.

Як повідомлялося, вранці 9 травня генеральний секретар Ради Європи разом із першим заступником міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою відвідала Бородянку та Ірпінь.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ