22:02 09.05.2022

Посольство України закликає поліцію Берліна якнайшвидше провести слідство через напад на Наталю Мосейчук

2 хв читати
Посольство України закликає поліцію Берліна якнайшвидше провести слідство через напад на Наталю Мосейчук

Посольство України в Німеччині повідомило, що в Берліні в понеділок російськомовний громадянин намагався завдати тілесних ушкоджень кореспондентці українського телеканалу "1+1" Наталі Мосейчук, і закликало поліцію Берліна негайно вжити всіх необхідних заходів, щоб якнайшвидше провести слідство.
"Сьогодні, 9 травня, на території меморіального комплексу радянським воїнам у Трептов-парку в Берліні стався інцидент за участю російськомовного громадянина, який намагався завдати тілесних ушкоджень кореспондентці українського телеканалу "1+1" Наталі Мосейчук", - йдеться у заяві посольства в фейсбуці в понеділок .

Як зазначається, знімальна група готувала на місці сюжет про заходи щодо увічнення пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

"Посольству України у ФРН відомо про цей інцидент, у відповідному порядку поліція Берліна поінформована про події, що відбулися на території меморіального комплексу. Закликаємо поліцію Берліна негайно вжити всіх необхідних заходів, щоб якнайшвидше провести слідство щодо нападу на представників засобів масової інформації та залучити винних до відповідальності", - зазначили в посольстві.

Як повідомили в прес-службі телеканалу "1+1", відомо, що напад скоїли учасники акції, які прийшли до меморіалу воїнам червоної армії у Трептов-парку, принісши із собою заборонену в Німеччині символіку - георгіївські стрічки та червоні прапори. У цей час знімальна група 1+1 і ведуча Наталія Мосейчук фіксували порушення на камеру. Учасники акції напали на знімальну групу, вигукуючи заклики до насильства. "Більше подробиць про напад і про те, хто допоміг захистити українську знімальну групу та ведучу, покажуть сьогодні у сюжеті ТСН із берлінського Трептов-парку після 21:00 у марафоні "Єдині новини", - зазначається в повідомленні, поширеному пресслужбою телеканалу.

Напередодні в Німеччині були заборонені будь-які дії, які можна інтерпретувати як підтримку російського вторгнення в Україну, а також символи цієї агресії – літери "Z", "V" та георгіївську стрічку, а також прапори Росії, СРСР і так званих "ЛНР" та " ДНР". Крім того, влада Німеччини заборонила також демонстрацію українського прапора під час заходів, присвячених Дню Пам'яті та примирення. Український посол у ФРН Андрій Мельник назвав таке рішення Берліна "величезним скандалом" та "політичною катастрофою".

Джерело: https://www.facebook.com/UkrBotschaftBerlin/posts/5131976863556362

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА