07:17 10.05.2022

Держсекретар США та голова Пентагону звернулися до Конгресу з проханням прискорити ухвалення законопроєкту про допомогу Україні

2 хв читати
Держсекретар США та голова Пентагону звернулися до Конгресу з проханням прискорити ухвалення законопроєкту про допомогу Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена в понеділок звернулася до Конгресу з наполегливим проханням ухвалити законопроєкт про додаткову фінансову допомогу Україні до 19 травня, повідомляють ЗМІ.

У спільному зверненні держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна наголошується: "Нам потрібна ваша підтримка. Ми вважаємо, що можемо вичерпати наявні повноваження не пізніше 19 травня 2022 року. Нам знадобляться додаткові асигнування до цієї дати (...) якщо ми хочемо продовжувати нашу допомогу (Україна - ІФ) у сфері безпеки нинішніми темпами".

Напередодні Байден виступив із заявою, в якій також закликав законодавців ухвалити законопроєкт та подати йому на підпис у найближчі кілька днів.

"Ми не можемо дозволити, щоб наші поставки допомоги припинилися, поки ми чекаємо на подальші дії Конгресу", - сказав він.

Як повідомлялося, Палата представників американського Конгресу може проголосувати за виділення Україні $39,8 млрд. додаткової допомоги вже у вівторок. За словами джерел, нова пропозиція містить додаткові $3,4 млрд на військову допомогу та $3,4 млрд – на гуманітарну.

Вже виділених Вашингтоном коштів на військову допомогу Україні має вистачити майже до кінця місяця, але потрібно, щоб Конгрес США схвалив новий запит, заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

"Ми продовжуємо закликати Конгрес схвалити додатковий запит президента якнайшвидше, щоб ми змогли продовжувати надавати допомогу Україні безперервно", - сказав Кірбі на брифінгу в понеділок.

"Я думаю, що того, що у нас залишилося, буде достатньо для більшої частини цього місяця", - наголосив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА