19:11 10.05.2022

Зеленський закликав Мальту заблокувати російську нерухомість та діяльність у країні російських компаній

1 хв читати
Зеленський закликав Мальту заблокувати російську нерухомість та діяльність у країні російських компаній

Президент України Володимир Зеленський закликав Мальту заблокувати нерухомість, яхти, що належать росіянам, а також діяльність у країні російських компаній.

"Настав час зупинити привілеї для громадян Росії, починаючи із "золотих паспортів", і закінчуючи "подвійним громадянством". Не дозволяйте використовувати свій острів, перевіряєте, хто з росіян намагається сховатись, використовуючи вашу юрисдикцію та вашу землю. Блокуйте нерухомість, яхти, які належать росіянам, російські IT та Blockchaine компанії, російські пропагандистські канали. Це не просто бізнес, це структури, пов'язані з російською державою", - сказав він у вівторок, виступаючи за допомогою відеозв'язку у парламенті Мальти.

Говорячи про загрозу продовольчої та міграційної кризи у зв'язку з війною в Україні, Зеленський зазначив, що "ви також можете відчути негативні наслідки криз у сусідніх регіонах".

За словами Зеленського, "враховуючи, що судна під вашим прапором використовуються, зокрема, для транспортування російської нафти, кожен долар і кожен євро, який ви зможете заробити, будуть прикриті великими і болючими втратами, якщо все-таки не вдасться зупинити продовольчу і міграційну кризи, якщо російське вторгнення піде далі до Європи".

Він також нагадав, що "Україні потрібна зброя - літаки, гвинтокрили, спеціальна артилерія, оскільки наразі, як і 80 років тому, майбутнє Європи визначається на полі бою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА