15:31 11.05.2022

Окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до Путіна щодо приєднання регіону до РФ - Центр протидії дезінформації

2 хв читати
Окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до Путіна щодо приєднання регіону до РФ - Центр протидії дезінформації

Незаконна окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо приєднання підконтрольної окупантам частини області до РФ, повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

"23.04 президент України Зеленський заявив, що у разі проведення псевдореферендуму в Херсоні Україна вийде з переговорного процесу. Щоб нівелювати попередження, від ідеї створення "ХНР" відмовилися та перейшли одразу до бажання зробити Херсон частиною Росії. Увага: це - маніпуляція, покликана створити враження, що Херсонська область сама "мріє возз'єднатися" з Росією, щоб відновити "історичну справедливість", - повідомляється в телеграм-каналі ЦПД у середу.

Раніше у російських ЗМІ поширилася інформація із посиланням на заступника голови незаконної окупаційної "Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації" Кирила Стремоусова про намір звернутися до Путіна з проханням приєднати підконтрольну окупантам частину області до РФ.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков під час спілкування з журналістами у середу на запитання, чи готова РФ "приєднати" область при надходженні такого прохання від "влади регіону", відповів: "Безумовно, бути чи не бути такому зверненню, мають вирішувати все-таки жителі Херсонщини, і визначати свою долю теж мають мешканці Херсонської області".

"І, звісно, це питання, яке має бути чітко і ретельно вивірене і оцінене юристами та правовиками. Тому що, звісно, такі доленосні рішення повинні мати абсолютно чітке юридичне підґрунтя, обґрунтування, бути абсолютно легітимними так, як це було у випадку з Кримом", - сказав Пєсков.

У нього уточнили, чи вважають у Кремлі, що правильніше в цьому випадку для вирішення питання було б провести референдум. "Я сказав те, що я хотів сказати. Я не говорив нічого про референдум", - сказав Пєсков.

Як відомо, анексія з боку РФ окупованого 2014 року українського півострова Крим не визнається світовою спільнотою, незважаючи на проведення "референдуму".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА