16:29 11.05.2022

Дружини бійців "Азова" зустрілися з Папою Римським, просять у нього допомоги в евакуації їхніх чоловіків до третіх країн

2 хв читати
Дружини бійців "Азова" зустрілися з Папою Римським, просять у нього допомоги в евакуації їхніх чоловіків до третіх країн

Дружини командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина та бійця полку "Азов" Арсенія Федосюка Юлія приїхали до Папи Римського та зустрілися з ним у середу, повідомив лідер "Азова" Андрій Білецький.

"У прагненні врятувати своїх чоловіків і всіх людей із "Азовсталі" дружини готові їхати в будь-яку точку світу, просити у всіх кого можна допомоги. Про порятунок бійців із "Азовсталі" має кричати весь світ!" - написав Білецький у телеграмі.

Як повідомляє італійське видання Corriere della Sera, зустріч тривала близько п'яти хвилин. Дружини бійців наприкінці аудієнції передали понтифіку два листи та декілька фотографій. Один із листів - їхнього авторства, другий підписаний предстоятелем Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрієм і містить прохання до президента РФ Володимира Путіна відпустити бойовиків "Азова".

"Він сказав нам, що знає про ситуацію, і що він молитиметься за них і що він зробить все можливе… Він наше останнє сподівання… Ми просимо Папу та Онуфрія стати третьою стороною у цій війні і допомогти нам ініціювати процедуру їх екстракції. Ми сподіваємося, що будуть створені безпечні коридори для їх евакуації до третьої країни, де вони зможуть вести нормальне життя", - сказали жінки журналістам після аудієнції.

Вони повідомили, що попросили понтифіка поговорити із Путіним, а також відвідати Україну.

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Військово-Морських сил Збройних сил України Сергій Волинський закликав світову спільноту реалізувати процедуру екстракції для українських військових, які наразі перебувають на території заводу "Азовсталь" Донецької області. Раніше, 27 квітня, Волинський вже звертався з проханням врятувати маріупольський гарнізон та провести процедуру extraction за прикладом операції у Дюнкерку у 1940-му році. Тоді він повідомив, що в маріупольському угрупованні вже понад 600 поранених і вони потребують медичної допомоги, також на території заводу перебувають поранені цивільні, яким надається посильна допомога.

Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук також закликала світову спільноту приєднатися до організації евакуації поранених українських військовослужбовців із території заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА