07:53 12.05.2022

У Німеччині розпочинається зустріч глав МЗС G7

2 хв читати
У Німеччині розпочинається зустріч глав МЗС G7

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" у четвер зберуться у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн і проведуть зустріч під головуванням ФРН.

Західні ЗМІ пишуть, що, як очікується, основною темою зустрічі, яка пройде 12-14 травня, буде ситуація в Україні, її вплив на енергетичну та продовольчу безпеку.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що її український колега Дмитро Кулеба ухвалив запрошення приєднатися до зустрічі. Також, за даними видання "Зюддойче цайтунг", на зустрічі глав МЗС G7 буде присутній і міністр закордонних справ Молдови Микола Попеску.

Видання зазначає, що окрім українського питання міністри обговорюватимуть Китай та обстановку в Індо-Тихоокеанському регіоні, ситуацію на Близькому Сході, в Африці та Афганістані, кліматичні зміни та пандемію коронавірусу. У деяких обговореннях візьме участь голова МЗС Індонезії Ретно Марсуді, чия країна зараз головує у G20.

У Білому домі, у свою чергу, повідомили, що США, Німеччина, Індонезія, Сенегал 12 травня паралельно з початком зустрічі глав МЗС країн G7 проведуть у віртуальному форматі другий глобальний саміт з коронавірусу COVID-19. До зустрічі приєднаються й інші країни, неурядові організації та підприємства приватного сектора. Так, у саміті візьмуть участь ПАР, Канада, Норвегія, Японія, Індія, Колумбія, Південна Корея, Італія, Іспанія, Нова Зеландія та представники Єврокомісії. Крім того, до саміту приєднається ВООЗ.

Зюддойче цайтунг нагадує, що пізніше, 14-15 травня, на неформальну зустріч у Берліні зберуться глави МЗС країн НАТО. При цьому, уточнює газета, у суботу до консультацій приєднаються міністри закордонних справ Швеції та Фінляндії Анн Лінде та Пекка Хаавісто.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА