08:38 12.05.2022

ВР у четвер проведе пленарне засідання – Корнієнко

2 хв читати
ВР у четвер проведе пленарне засідання – Корнієнко

Верховна Рада України у четвер, 12 травня, проведе пленарне засідання, повідомив перший заступник голови українського парламенту Олександр Корнієнко.

"У нас завтра (12 травня – ІФ) планується засідання. Часу ми не повідомляємо – це закрита інформація", – сказав він в ефірі національного телемарафону #UAразом.

За його словами, на цьому засіданні парламентарі мають намір розглянути законопроєкт №7371 "Про затвердження указу президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року "Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів".

"Працюватимемо над тим, щоб упродовж завтрашніх наших зборів ми дійшли до цього законопроєкту", – зазначив перший віцеспікер.

Водночас він уточнив, що цей документ пов'язаний із ухваленим раніше законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб" (законопроєкт №7194), до якого глава держави вніс свої пропозиції.

"Президент не пропонує його скасовувати, а значно покращити. Зокрема покращити і процедуру того, як це відбуватиметься, і дещо змінити орієнтацію того органу, який за це відповідатиме: у тій редакції, яку ми ухвалили спочатку це було Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), але справді є слушні пропозиції, щоб цим опікувалося Міністерство юстиції", – пояснив Корнієнко.

Він також додав, що Кабінет Міністрів з огляду на це вже ухвалив відповідне рішення про створення "певного державного підприємства національного відновлення, національних інвестицій", до якого і передаватимуть конфісковане російське майно.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА