15:59 12.05.2022

Сім'ї бійців "Азова" закликали світ провести процедуру екстракції військовослужбовців із території "Азовсталі"

2 хв читати
Сім'ї бійців "Азова" закликали світ провести процедуру екстракції військовослужбовців із території "Азовсталі"

Сім'ї військовослужбовців полку "Азов" звернулися до світової спільноти, насамперед до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, із закликом сприяти проведенню процедури екстракції українських бійців із Маріуполя.

"Мій син також на "Азовсталі" у пеклі. Вони прямо зараз тримають оборону. Це не просто війна, це бійня. Ми вимагаємо екстракції наших бійців разом із пораненими і полеглими побратимами. Є світова практика. Бійці вилучаються у третю країну, нейтральну. Ми наполягаємо на такому рішенні. Ми запустили петицію із запуском процедури екстракції. Наразі вона набрала 1,5 мільйона голосів", - заявив на брифінгу в медіацентрі "Україна" батько одного з бійців "Азова" Євген Сухарников.

"Суспільство підтримує це рішення, не вистачає лише організації. Ми розуміємо, що такою країною може бути Туреччина. Я звертаюся до президента Ердогана, як до чоловіка, як до батька – врятуйте наших бійців. У вас є практика. Направте цивільний флот. Ми розуміємо всі ризики, але це наш єдиний шанс. Або ми ризикуємо, або дивимось усім світом, як їх там убивають", - додав він.

Наталія Зарицька, дружина бійця полку "Азов", закликала всі країни світу допомогти врятувати українських бійців, заблокованих на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

"Росія чіпляє ярлик неонацистів нашим бійцям і під цим приводом намагається знищити наших рідних. Часу немає. Якщо світ дозволив виростити такого монстра, як Путін, то має взяти на себе відповідальність за його знищення", - наполягає вона.

Зарицька наголосила, що разом з іншими сім'ями вони надсилали листи з проханням допомогти до всіх можливих посольств, міжнародних організацій, проводили акції протесту.

"Я отримала повідомлення від чоловіка, що Червоний хрест і ООН цікавилися лише цивільними. І мій чоловік запитує: "Невже ми, бійці, відпрацьований матеріал? Ми допомагали і підтримували цивільних, рятували їх, ділилися продуктами. Невже ми ніхто", – розповіла вона.

Як повідомлялося, віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що українська сторона веде переговори щодо порятунку бійців з "Азовсталі", уряд опрацьовує різні варіанти. Насамперед йдеться про обмін українських важкопоранених військових із "Азовсталі" на російських військовополонених.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА