12:21 13.05.2022

Я готовий говорити з Путіним, але без його посередників, на умовах діалогу – Зеленський

2 хв читати
Я готовий говорити з Путіним, але без його посередників, на умовах діалогу – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, однак без його посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів.

"Я готовий говорити з Путіним. Але тільки з ним. Без його посередників будь-яких. І на умовах діалогу, а не на умовах ультиматумів", - заявив Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1, розміщеному в телеграм-каналі глави держави у п'ятницю.

Водночас президент зазначив, що саме питання переговорів з Путіним день у день ускладнюється.

"Бо щодня (Росія – ІФ) окупує невеликі, я так сказав би, містечка, де живуть або жили, на жаль, констатуємо, що жили люди. Тому що багато з них залишили свої домівки. Й багато людей було вбито. Коли ми деокупуємо ці місця, ми бачимо сліди знущань, розстрілів і знищення інфраструктури російськими військовими. Й саме через це ускладнюються моменти щодо можливостей переговорів", - сказав він.

Також, за його словами, саме українське суспільство налаштоване не позитивно щодо переговорів президента України з президентом Росії.

Відповідаючи на запитання, якого миру хоче Україна, Зеленський відповів, що це має бути повага з боку Росії до суверенітету та територіальної цілісності України, традицій і народу, мови й людей, суспільства та незалежності.

"Усе це порушила РФ. Це треба відновити. Що це означає? Вивести свої війська. Я вже не кажу, що треба повернути все награбоване – але це не цінності для нас. Цінності – це живі люди… Будь ласка, вийдіть за кордон нашої держави", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА