13:39 13.05.2022

Макрон даремно шукає вихід для Росії, він уже не знайшов результату в посередництві заради припинення вторгнення - Зеленський

2 хв читати
Макрон даремно шукає вихід для Росії, він уже не знайшов результату в посередництві заради припинення вторгнення - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що французький лідер Еммануель Макрон даремно намагається знайти дипломатичну мову з Росією для припинення війни, оскільки він уже мав негативний досвід у пошуку посередництва між РФ та Україною.

"Ми не повинні шукати вихід для Росії, і Макрон дарма це робить. Я вважаю, що він має чудовий досвід: доки Росія сама не захоче і не зрозуміє, що їй це (припинення війни – ІФ) потрібно, вона не шукатиме жодного виходу. Може, Еммануель щось знає більше. Я знаю, що він хотів знайти певні результати в посередництві між Росією та Україною. Але він не знайшов. Не з нашого боку, а з боку РФ", - заявив Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1, розміщеному в телеграм-каналі глави держави в п'ятницю.

"А мені пропонувати якісь речі, пов'язані з поступками нашим суверенітетом заради того, щоб зберегти обличчя Путіну, – це не дуже коректно. Ми не готові зберігати щось комусь і втрачати через це наші території", - додав він.

При цьому глава держави порівняв прояви нацизму в Німеччині часів Гітлера та дій Росії в Україні, а також ставлення до цього з боку світових лідерів.

"Гітлер брав участь у війні не через те, що Німеччина почувалася слабкою чи приниженою, або хотіла вибудувати свою потужну економіку. Ні. Не існує виправдань нацизму. Нацизм – це слабкість. Тому що найлегше вбити когось і забрати щось, ніж думати своєю головою, знаходити вихід, змійнювати економіку, заробляти. Не брати, а заробляти. Заробляти завжди важко. Політика гітлеризму була в тому, щоби щось захопити, знищити та виправдати, навіщо ти це робиш", - сказав він.

"Головною проблемою (нацистської Німеччини – ІФ) було те, що їм дозволили. І дозволила йому (Гітлеру – ІФ) Європа та світ. Гітлеру стати Гітлером. І думати про поділ світу. Забирати чуже і йти вперед, окупуючи території. І все те саме, починаючи з 2014 року, хотіли (Європа і світ – ІФ) зробити і для Росії, як би так знайти для неї можливості, як знайти підхід, хтось із лідерів хотів знайти до неї підхід, хтось хотів на короткій відстані дружити. Але 24 лютого Росія показала байдужість на всі ваші поступки", - наголосив президент.

"Тому не потрібно зараз Еммануелю робити ті чи інші дипломатичні поступки (Росії – ІФ). Він став президентом, я його підтримував. Ми підтримували Францію та їхній вибір. Але без жодних кроків у той чи інший бік. Історія цього не пробачає. Тільки кроки вперед, якщо ти хочеш просто повернути своє", – резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА