13:45 13.05.2022

Україна ніколи не визнає Крим частиною Росії - Зеленський

1 хв читати
Україна ніколи не визнає Крим частиною Росії - Зеленський

Україна ніколи не визнає Крим частиною Росії, заявив в інтерв'ю телекомпанії RAI 1, оприлюдненому в п'ятницю, президент України Володимир Зеленський.

"Ми ніколи не визнаємо Крим частиною Російської Федерації. Ми готові говорити з РФ, що не на часі рішення щодо Криму. Йде війна, на часі – людські життя. Давайте відставимо це питання, якщо воно болюче, ускладнює процес переговорів, процес зустрічі президентів України та Росії", - сказав Зеленський.

За його словами, "наша делегація у Туреччині пропонувала відставити його, але не назавжди. Пропонували, що наші держави мають урегулювати питання Криму протягом десяти років. Ми не почули відповіді на це запитання".

Зеленський також, за його словами, не готовий говорити про "автономію" т.зв. ДНР та ЛНР. "Вони зруйнували частину (Донбасу – ІФ), яку ми контролювали. Наразі вони (Росія – ІФ) їх визнали окремими республіками, які не входять до складу України. Вони їх відокремили", - сказав він, відповідаючи на запитання щодо можливого визнання Україною "автономій" на Донбасі.

"Перед тим як говорити про формати цих територій, не можна було вбити десятки тисяч людей. Ми ніколи не визнаємо їх автономії", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА