14:33 13.05.2022

Україна входить у складну фазу війни, іноземне озброєння забезпечить перевагу лише через деякий час – Резніков

2 хв читати
Україна входить у складну фазу війни, іноземне озброєння забезпечить перевагу лише через деякий час – Резніков

Україна входить у нову довготривалу фазу війни після того, як до 9 травня РФ зазнала стратегічної поразки та знизила масштаб своїх цілей до оперативно-тактичного рівня, зазначає міністр оборони Олексій Резніков.

"Відбувається стратегічний злам на користь України. Цей процес триватиме певний час. У довгостроковій перспективі ці тенденції роблять поразку Росії неминучою. Водночас я хочу підкреслити наступне. На нас очікують надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора", - написав Резніков у фейсбуці у п'ятницю.

За його словами, понад 1,5 тис. українських військових уже навчаються або найближчими днями почнуть опановувати техніку українських партнерів, щоб потім повернутися як інструктори, частина з них одразу піде в бій.

"Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність (іноземного озброєння на фронті в Україні – ІФ) точкова, це треба розуміти", - наголосив міністр.

За словами Резнікова, керівництво України, дипломати та багато інших людей цілодобово працюють, щоб прискорити та збільшити надходження допомоги. "Є значні успіхи, але є і складнощі", - наголосив глава оборонного відомства.

Водночас він зазначив, що "час іде невимовно довго" і всі пам'ятають, що українські воїни на передовій уздовж Сіверського Дінця, на "Азовсталі", у полоні в окупантів гинуть за Україну, і що громадяни України на тимчасово захоплених ворогом територіях перебувають у небезпеці. "Тому ми робимо усе можливе і неможливе, щоб наблизити звільнення нашої землі", - наголосив міністр.

За його словами, зростання санкційного тиску на РФ та збільшення іноземної допомоги Україні в перспективі декількох місяців мають створити умови, за яких Кремль остаточно втратить шанси досягти якогось успіху.

"Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України. У цей надскладний період нам потрібна єдність, згуртованість, воля і терпіння. Україна переможе!" - резюмував Резніков.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА