18:33 13.05.2022

Зеленський ветував закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили РФ у війні проти України

2 хв читати
Зеленський ветував закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили РФ у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський повернув зі своїми пропозиціями до Верховної Ради на доопрацювання закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили Російської Федерації у війні проти України.

Як зазначається у картці законопроєкту, оприлюдненій на сайті парламенту, глава держави повернув документ на доопрацювання 12 травня.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт №7214 "Про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями Російської Федерації у війні проти України" у другому читанні та в цілому 14 квітня. За проголосували 354 народних депутати.

Згідно із законопроєктом, забороняється використання друкованих засобів масової інформації для пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яку використовують збройні та інші військові формування Російської Федерації у війні проти України. Заборонено також державну реєстрацію друкованого ЗМІ, назва якого містить символіку воєнного вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну.

Згідно з документом, створення та діяльність політичних партій забороняється, якщо їхні програмні цілі чи дії спрямовані на пропаганду російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яку використовують збройні та інші військові формування Російської Федерації у війні проти України.

У законопроєкті наголошується, що в символіці політпартії не може використовуватися символіка, яку використовують збройні та інші військові формування РФ у війні проти України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА